Text Derulant

5 dec. 2010

Povestea lui Steve Jobs si a ,,marului de aur''(Apple Computer)

15.Povestea lui Steve Jobs si a ,,marulului de aur'' (Apple Computer)


Morala acestei post este : Omul sfinteste locul si norocul ti-l mai faci si cu mana ta.

Astazi nici macar nu ne-am afla aici daca nu ar fi existat Apple Computer, prima companie care a produs si lansat pe piata computerul pentru uz personal (IBM este primul producator de PC-uri). Apple a introdus inventii precum mouse-ul, tastatura detasabila, interfata grafica prin care deschidem acum documentele sau aplicatiile aflate pe desktop si a schimbat istoria computerului. L-a transformat dintr-un echipament sofisticat, pentru specialisti, intr-o unealta de lucru accesibila tuturor. Mai bine zis, s-a priceput la inovatii, nu la vanzari. Desi a dominat la inceput piata computerelor personale, Apple nu a reusit sa isi pastreze de-a lungul timpului decat un grup de utilizatori loiali, fanatici aproape, iar cota sa pe piata computerelor nu trece nici acum de 3%. insa Apple s-a reinventat, iar acum succesul sau nu mai este sub semnul intrebarii.
 

Co-fondatorul Apple Computer, Steve Jobs, a fost tot timpul un vizionar al lumii IT iar in materie de inventii hi-tech s-a aflat tot timpul cu un pas inaintea tuturor.
Insa inovatiile continue si suprematia tehnologica nu i-au adus fericirea si nici nu i-au garantat succesul in afaceri.Alungat de la conducerea companiei pe care a fondat-o, Steve Jobs a fost readus pentru a o salva de la faliment.

Inca din liceu, Steve Jobs a trebuit sa lucreze pe perioada vacantelor de vara pentru a-si plati studiile. Iși pierdea timpul la Atari ca programator pentru jocuri video și frecventa un club de pasionați ai computerelor, care își ținea reuniunile într-un parc, pe timpul nopții. Când apăruse Altair, membrii clubului au fost fericiți că făcuseră rost de o nouă jucărie; Jobs însă a văzut aici o modalitate de a câștiga ceva bani. Imediat s-a gândit să facă și el un asemenea computer.Excelentă idee, numai că nu avea calificarea necesară. De aceea a apelat la un amic - Steve Wozniak (pe scurt "Woz") - care tocmai scrisese un limbaj de programare pentru un microprocesor nou, numit MOS Technology 6502. Spre deosebire de Jobs, chinuit de probleme existențiale, Woz era un tip retras, care prefera să stea și să apese pe butoanele tastaturii, în loc să cutreiere lumea în lung și-n lat. În acest fel, acumulase cunoștințe inginerești, care îi permiseseră să se angajeze la Hewlett-Packard
Jobs se angajeaza la Hewlett-Packard si invata sa descifreze computerele, devenind un pasionat al IT. Aici l-a cunoscut pe cel care l-a ajutat mai tarziu sa puna pe picioare Apple Computer, Steve Wozniak.
Rebel si bineinteles nemultumit de scoala, Jobs nu a apucat sa faca decat primul semestru la Universitatea Reed din Portland, dupa care renunta la studii. In acea perioada, lucreaza o vreme intr-o livada cu meri. Legenda spune ca de aici s-a nascut insa si numele companiei, alti povestitori sustinand ca, pur si simplu, marul era fructul favorit al lui Jobs, altii dupa numele casei de discuri care edita melodiile formatiei Beatles, formatia preferata a lui Jobs.

In 1975, Jobs si Wozniak au decis ca sunt gata sa incerce o nebunie: sa construiasca singuri un calculator mai bun decat toate celelalte vazute pana atunci si care sa poata fi vandut doritorilor direct in magazine, lucru de neconceput la acea vreme. Neavand bani, tinerii au fost obligati sa vanda tot ce aveau mai de pret: Jobs a renuntat la broscuta sa Volkswagen, iar Wozniak si-a vandut calculatorul de acasa, un sistem realizat de HP. Ei s-au apucat de treaba, unde in alta parte decat in garajul familiei Jobs - garajul le servea drept cameră a proiectanților, unitate de service și magazin, în același timp. După câtva timp au realizat 50 de plăci de bază, proiectate de Woz, pe care le-au vândut amatorilor locali, la prețul de 500 de dolari bucata. Noile jucării au fost botezate Apple. 1 Aprilie este ziua păcălelilor, dar 1 aprilie 1976 a fost și o zi istorică pentru ei, ziua în care s-a vândut primul Apple.In 1976 cei doi pun la punct primul lor computer, Apple I (practic numai un set de circuite electronice), care se putea conecta la televizor. Prima comanda a fost de cateva zeci de bucati pentru magazinul Byte, din coltul strazii unde locuia Jobs.Costau 666,66 dolari. Numarul diavolului, ar zice carcotasii. In scurt timp insa, comenzile venite de la magazine au crescut, iar dupa aproape un an, cei doi se puteau mandri cu vanzari de aproape un milion de dolari.
 Vânzările mergeau atât de bine încât cei doi și-au dat seama că nu mai erau competenți să conducă o afacere care lua proporții; de aceea, l-au cooptat pe proaspătul pensionar Mike Makkula care reușise invidiata performanță de a ieși la pensie la vârsta de 32 de ani (acest lucru fusese posibil după câteva manevre pline de succes cu acțiunile bursiere ale lui Intel). Markkula a înțeles imediat că este vorba de o afacere profitabilă; a obținut un împrumut de la Bank of America, punând la bătaie în plus 91.000 dolari din banii săi. Investiția s-a dovedit rentabilă, deoarece pe 3 ianuarie 1978 mica firmă a celor trei a devenit Apple Incorporated, cu un capital de 250.000 dolari. În acele zile, sediul firmei s-a mutat la Cupertino, pe locul unde urma să apară întinsul campus Apple. Un an mai tarziu aparea Apple II, computerul care a consacrat compania. Apple II a fost cu adevarat revolutionar. A fost primul computer personal cu carcasa, , care era ceva mai mult decât o simplă placă de bază - avea cutia sa proprie, sursă de alimentare și o tastatură încorporată, iar pentru prima oara putea fi folosit un televizor color, sistemul reproducand sase culori si nuante ale lor. Computerul avea inclus sistemul de operare BASIC, care permitea crearea de programe - aplicatii si jocuri simple. Computerul costa atunci 1.289 de dolari.
Un an mai tarziu a fost introdus si primul floppy-disc, iar compania Apple a parasit garajul lui Jobs. Multe elemente noi și atractive apăruseră. Nu e de mirare deci că la West Coast Computer Fair, în aprilie 1978, Apple II a devenit cea mai populară mașină, iar vânzările au atins cifra de 300 de milioane de dolari.Apple II a fost introdus la 16 aprilie 1977, la West Coast Computer Faire. Se diferenția de rivalii TRS-80 și Commodore PET, pentru că venea cu o grafică colorată și o arhitectură deschisă. În timp ce modelele de dinainte foloseau benzi de casetă ca și dispozitive de stocare, Apple folosea 5 diskete floppy de 1/4 inch pentru interfață, numite Disk II. Apple II a ramas produsul de baza al companiei pana in 1984. Apple a încetat să mai vândă Apple II în 1993.
Succesul acestui tip de aparate a atras în competiție nenumărate firme. Atari, Zenith, Comodore, Tandy au început să producă tot felul de computere similare și incompatibile. Adevărata problemă a apărut însă atunci când în ring a intrat IBM.Aparitia IBM pe piata computerelor "pentru toata lumea" avea sa fie mai tarziu prima piedica in calea celor doi tineri inovatori, insa pentru o lunga perioada de timp Apple a reusit sa-si mentina pozitia de lider. Steve Jobs a început lucrul la Apple Lisa în 1978.
 Mirosind o lovitura de piata, Steve Jobs se implica puternic in 1979 in crearea primului computer cu adevarat puternic, "Lisa", care urma sa fie numit mai tarziu "sora lui Macintosh".  Era primul computer cu tastatura detasabila si mouse. Apple lanseaza de asemenea in decembrie 1980 computerul Apple III, care ajunge sa coste 3.495 de dolari. Jobs și mai mulți angajați Apple împreună cu Jef Raskin au vizitat Xerox PARC în decembrie 1979 pentru a vedea Xerox Alto. Xerox a acordat inginerilor Apple trei zile de acces la facilitățile PARC. Jobs a fost convins de faptul că toate viitoarele computere vor utiliza o interfață grafică, precum și dezvoltarea de o interfață grafică; a început pentru Apple Lisa.
Succesul i-a indemnat pe cei doi sa-si transforme afacerea inceputa in garaj intr-o companie adevarata. Cei doi decid sa intre pe bursa si apeleaza la bancile de investitii Morgan Stanley si Hambrecht & Quist. La prima strigare s-au vandut 4,6 milioane de actiuni, iar pretul lor, initial 22 de dolari, a urcat rapid la 29 de dolari. Conform analistilor, valoarea de piata a Apple depasise atunci 1 miliard de dolari. Era cea mai mare lansare publica de actiuni din piata americana dupa Ford Motor tn 1956.
Dupa listarea la bursa, presedinte al Apple devine Mike Markkula, unul dintre actionarii principali, un afacerist care nu prea aprecia ideile lui Jobs. Jobs ajunjese sa pastreze doar 11% din actiuni.Markkula l-a retras in 1982 pe fondatorul Apple din fruntea echipei care lucra la "Lisa" si l-a pus la conducerea unui proiect pe care il credea secundar, "computerul de 500 de dolari", ceea ce avea sa fie Macintosh. În 1983 Lisa a fost primul computer personal vândut pentru public cu o interfață grafică, dar comercializarea lui a fost un eșec din cauza prețului mare și a numărului limitat de aplicații.
In 1981, existau deja peste 300.000 de utilizatori de computere Apple II in lume. In culmea gloriei, apar insa primele probleme pentru companie.Nu cu mult entuziasm, e adevărat - IBM vindea mainframes cu cel puțin un milion de dolari bucata și avea o cifră de afaceri de 26 miliarde anual, așa că vânzarea unor mizilicuri de nici 5.000 de dolari nu părea foarte atractivă.IBM isi lanseaza primul computer personal, in timp ce Apple se lupta cu multi "intreprinzatori" care copiau sistemele si le vindeau drept computere originale. Colac peste pupaza, cofondatorul Apple, Wozniak, a avut de suferit in urma unui accident de avion. Aproape depasit de situatie, Jobs apeleaza la un veteran al Pepsi Co., John Sculley. Acesta refuza initial propunerea de a veni in fruntea companiei. In 1983, compania sarbatoreste producerea unui milion de computere Apple II. De asemenea, producatorul de computere intra pentru prima oara pe lista Forbes 500 a celor mai puternice companii, direct pe pozitia 411.
Cu toate acestea, piața computerelor personale era prea dinamică pentru a putea fi neglijată, așa că IBM a scos în 1981 un aparat destul de slab, numit PC. Pentru Apple, aflat în plin avânt, acest lucru nu a avut vreo semnificație deosebită; chiar dacă era IBM, în acel moment nu era decât un competitor printre mulți alții, aflați cu mult în urma Apple. Și asta deoarece Apple scosese un model revoluționar: Macintosh.
 La aproape opt ani de la lansarea primului computer Apple, in ianuarie 1984 producatorul de computere aducea pe piata cel mai de succes model de calculator personal din istoria firmei, celebrul Macintosh.Diferențele între lumea PC-urilor IBM și a celor produse de Apple se adâncise; deși primele se numeau "computere personale", cu greu puteai găsi aparate mai impersonale și mai neprietenoase. Până și forma lor colțuroasă contrasta cu rotunjimile Macintosh-urilor. Oricine pornea computerul dădea de un ecran negru; trebuia să scrii comenzi criptice și era suficient să greșești o literă, pentru a fi lămurit cu replici pline de înțeles ca "Bad command or file name". Macintosh-urile erau cu totul altfel; când porneai calculatorul, dădeai de mutrița veselă a unui Mac. În plus, spre deosebire de PC-uri computerele Apple aveau o interfață grafică ușor de folosit, care a fost introdusă în sistemul de operare al PC-urilor abia de Windows 3.1 (de fapt de la primele versiuni de Windows, dar 3.1 a fost una din cele mai populare si din care s-a desprins și Windows for workgroups). .
 Intre timp, Jobs isi intensifica eforturile de a-l aduce in fruntea companiei pe John Sculley. "Daca ramai la Pepsi, toata viata o sa vinzi bauturi carbo-gazoase copiilor. Daca vii la Apple, poti schimba lumea", ii spunea Steve Jobs lui John Sculley in 1983. Pana la urma, in luna aprilie acesta accepta propunerea si vine cu arme si bagaje la Apple, ca presedinte si director executiv (CEO). Decizia, care initial a bucurat pe toata lumea, se dovedeste a fi una din greselile lui Jobs.Insa succesul nu ii usureaza lui Jobs deloc situatia. John Sculley nu stia nimic despre lumea computerelor si isi incepe cariera de manager IT certandu-se chiar cu cel care il curtase atata timp. In 1985, Steve Wozniak paraseste Apple, iar plecarea sa produce o lupta apriga pentru putere, in urma careia Jobs se declara invins. Pleaca si el. Fara cei doi fondatori, Apple incepe sa aiba probleme serioase. Utilizatorii erau nemultumiti de Macintosh, iar compania e obligata sa faca restructurari, 1.200 de angajati fiind concediati. Pentru prima oara in istorie Apple raporta pierderi.
In acest moment Microsoft lansa pe piata Windows 1.0 sistem de operare a carui interfata grafica semana perfect cu cea oferita de Apple. In urma protestelor lui Sculley, intervine o intelegere amiabila Apple-Microsoft. Bill Gates semneaza cu aceasta ocazie o declaratie cum ca nu foloseste tehnologia Apple. In momentul semnarii, seful Apple pierde din vedere doua lucruri esentiale: compania sa a pierdut astfel drepturile de autor asupra graficii desktop-ului, iar angajamentul Microsoft nu se referea la viitoarea editii ale Windows.
In 1990, piata mondiala era deja plina de toate tipurile de PC posibile, iar Apple ramasese singura companie care vindea Mac. In 1991, Apple lansa primul sau computer portabil, PowerBook, care a starnit senzatie la iceput, dar apoi s-a pierdut printre alte produse similare. De asemenea, in 1993 a fost lansat primul handheld ( organizator personal), botezat Newton, care nu a avut nici el foarte mare succes. In acel an, chiar daca se vindea Mac-ul cu numarul 10 milioane, conducerea companiei l-a eliberat pe Sculley din functie.
In 1995, situatia era aproape catastrofala. Apple avea comenzi in valoare de un miliard de dolari pe care nu le putea onora din cauza ca nu avea componentele necesare livrate la timp. Lansarea pe piata a Windows '95 a adus tnca o lovitura puternica companiei. Doi directori adusi in graba nu au reusit sa schimbe cu nimic soarta Apple.
Dupa trimestrul patru al 1996, terminat cu pierderi, conducerea a decis: era timpul pentru readucerea lui Steve Jobs.
Urma sa vina relansarea.Steve Jobs nu statuse pe loc. El fondase NeXT, o companie ce oferea alte solutii tehnologice. De asemenea, Jobs observase interesul tot mai crescut al publicului pentru industria divertismentului. In 1986 el a cumparat pachetul majoritar al companiei Lucasfilm, cea care realizase trilogia "Razboiul Stelelor". Rebotezata Pixar, compania lucrase cu Disney, iar in 1995 succesul filmului de animatie "Toy Story" urma sa transforme casa de productie tntr-un nume recunoscut.
La finalul lui 1996, Apple cumpara noua companie a lui Jobs, NeXT, readucandu-l pe fondator la conducerea producatorului de computere. Acum, toata lumea este de acord ca el a readus compania pe profit. La 15 august 1998 Apple a introdus pe piață un nou calculator care amintește de Macintosh 128k: iMac. Echipa de design a iMac-ului a fost condusă de Jonathan Ive, cel care mai târziu avea să facă designerul iPod-ului și iPhone-ului. Apple a vândut aproape de 800.000 de unități în primele cinci luni și prin asta a revenit la profitabilitate pentru prima dată după 1993. În 1998 Apple a anunțat scoaterea pe piață a software-ului Macromedia Final Cut, extinzâdu-se pe piața de editare digitală. În anul următor Apple lansează alte două produse de editare: iMovie și Final Cut Pro care mai târziu urma să fie un semnificant program de editare video cu peste 800.000 de utilizatori înregistrați la începutul lui 2007. În 2002 Apple scoate pe piață și pachetele software Nothing Real, Shake, Emagic, GarageBand, iPhoto și iLife
La 24 Martie 2001, după câțiva ani de dezvoltare, apare sistemul de operare Mac OS X, bazat pe OPENSTEP și BSD Unix La 18 mai 2001 se deschide primul Apple Retail Store (prăvălie cu amănuntul, specializată și oficială) în Virginia. În acel an Apple scoate pe piață produsul portabil iPod, un audioplayer digital, care a fost un mare succes de piață: în 6 ani au fost vândute peste 100 de milioane de unități. În 2003 a fost prezentat Apple produsul iTunes Store, o prăvălie online pe web, aceasta oferind muzică disponibilă legal pentru descarcare pentru 0,99 $ pe melodie. Serviciul a devenit rapid lider de piață, cu peste 5 miliarde de descărcări până în iunie 2008.

Noua linie de computere lansate dupa venirea lui Jobs au cucerit atat traditionalii fani Apple, cat si pe cei mai sceptici. Produse precum iMac sau seria G3 pana la G5 au avut un succes de piata deosebit, iar lansarea playerului de muzica digitala iPod a fost o reusita totala. Acum Apple detine suprematia pe piata playerelor digitale. De asemenea, lansarea magazinului online de muzica digitala iTunes s-a dovedit un succes. Peste 30 de milioane de melodii au fost cumparate in aproape noua luni de existenta (cota de piata 70% la sfarsitul lui 2003). Computerele portabile Apple au fost de asemenea foarte cautate, iar Jobs a apreciat ca "2003 a fost anul laptopurilor".
Pixar a avut de asemenea parte de un succes deosebit. compania a creat cinci dintre cele mai apreciat filme de animatie din istorie, Toy Story, A Bug's Life, apoi Toy Story 2, Monsters Inc. si Finding Nemo. Castigurile aduse de aceste pelicule au trecut de 2 miliarde de dolari. Rezultatele pe ultimele trei luni (primul trimestru al anului fiscal 2004) arata ca Apple continua sa creasca, recastigind interesul publicului. Incasarile pentru perioada octombrie-decembrie 2003 au fost de 2,006 miliarde de dolari, cu 36% mai mari fata de aceeasi perioada din 2002 si cele mai mari din ultimii patru ani. Profitul net al companiei a ajuns la 63 de milioane de dolari, iar vanzarile internationale au reprezentat 44% din incasarile companiei. S-au vandut 829 de mii de computere Macintosh, 733.000 de playere muzicale iPod, iar magazinul iTunes a avut o cota de piata de 70%. Pentru primele trei luni ale lui 2004 (al doilea trimestru al anului fiscal), Apple a anuntat tncasari de 1,8 miliarde de dolari.
În anul 2010 compania Apple a lansat computerul tabletă iPad, mai întâi în SUA și pe cele 2 continente ale Americii, care imediat a devenit celebru. Acesta îndeplinește în același timp rolul mai multor aparate sau dispozitive mobile, ca de ex. smartphone mobil, aparat de navigatie după sistemul GPS, e-Reader (cu acesta se pot accesa biblioteci și librării digitale și citi cărți pe ecranul iPad), browser Internet, jocuri electronice, dicționare electronice și multe altele.

Ca sa rezumam:
 

- 1976, Steve Jobs si Steve Wozniak produc primul Apple in garajul familiei Jobs. Fac vanzari de      aproape un milion de dolari.
- Apple I a fost lansat pe piață în iulie 1976 cu pretul de 666.66$
 - 16 aprilie 1977 - Apple II, primul succes al companiei este lansat pe piata. Computerul avea in premiera o carcasa. El costa 1.298 $.
- In 1980 compania devine publica, valoare ei trecand de un miliard $
- 1983 - Se vinde computerul Apple II cu numarul un milion
- 1984 - Apare Macintosh.Debutul său a fost anunțat de faimoasa reclamă de 1,5 milioane $ din 1984. Aceasta a fost regizată de Ridley Scott în 22 ianuarie 1984, iar acum este considerat un eveniment crucial pentru succesul Apple.
- 1985 - Steve Jobs este idepartat de la conducerea Apple de omul pe care il adusese in fruntea companiei, John Sculley. Deja 500.000 de oameni foloseau computere Macintosh.
- Jobs fondeaza NeXT, companie care nu va avea mare succes. In 1986, el cumpara insa pachetul majoritar al companiei Lucasfilm.
- 1996, cand era in pragul colapsului, Apple cumpara NeXT si il readuce pe Jobs la cunducere.
- 1997 se incheie cu aproape un miliard de dolari pierderi
- 1998 - Lansarea iMac face ca Apple sa aiba primul trimestru profitabil dupa 1985.
- In 2001, Apple lanseaza playerul digital iPod, care detine acum suprematia pe acesta piata.
- La 24 Martie 2001, după câțiva ani de dezvoltare, apare sistemul de operare Mac OS X, bazat pe  OPENSTEP și BSD Unix
- 2003 - Apare seria G5, "cel mai rapid computer din lume", dupa spusele lui Jobs. De asemenea este lansat site-ul iTunes, care vinde 30 de milioane de melodii in primele noua luni (cota de piata 70%).
- 2004 - Se implinesc 20 de ani de la lansarea Macintosh
- 2006 - Mac-urile trec la Intel
- 2007 - Se lanseaza iPhone
- 2010 - Apple a lansat computerul tabletă iPad

4 comentarii:

  1. Buna,
    Numele meu este Marian Savic,
     Vreau să folosesc acest mediu pentru a sfătui pe cei care caută un împrumut aici.
     Am solicitat un împrumut de aproximativ 300 de milioane de la o femeie din Croația și am pierdut aproximativ 20 de milioane de euro fără a obține împrumutul,
     A fost menționat de două ori la două femei diferite în
    Statele Unite
     Încă nu am luat împrumutul meu, aproape că am murit, iar afacerea mea a fost distrusă în acest proces.
    Pentru Dumnezeu să fie gloria, în ianuarie 2017, m-am întâlnit cu un prieten care ma introdus la o împrumutător, doamna Ivana Luka, și ea mi-a ajutat să obțin un împrumut în compania împrumutului ei. După ce am depus o copie a cărții mele de identitate și a detaliilor contului meu, împrumutul meu a fost aprobat, a fost de necrezut, am crezut că ar fi la fel ca alții, care mi-au luat banii și nu am mai auzit de ei din nou, Împrumut în aproximativ o oră mai târziu, "DA" Am primit o avertizare de la banca mea că a existat un depozit în contul meu.
     .
     Doresc să folosesc această ocazie pentru a vă sfătui că există mulți escroci, deci dacă aveți nevoie de un împrumut și doriți să vă asigurați repede un împrumut, înregistrați-vă prin intermediul doamnei Ivana Luka și o puteți contacta prin e-mail: (ivanaluka04@gmail.com ). Puteți, de asemenea, să mă contactați prin e-mailul meu: (mariansavic271@gmail.com)
    Dacă aveți vreo îndoială. este
     Adevărat, tot ce trebuie să faceți este să urmați instrucțiunile și procesul de aplicare.
    Mama este un creditor demn de încredere, ea ma ajutat când aveam nevoie, de aceea mărturisesc despre faptele ei bune
    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi recomanda oricui caută împrumut de afaceri către Le_Meridian, m-au ajutat cu un împrumut de patru milioane USD pentru a-mi începe afacerea de quilting și a fost rapid Când am obținut un împrumut de la ei, a fost surprinzător de ușor de lucrat cu ei. Ele pot finanța până la suma de 500,000,000.00 de dolari (cinci sute de milioane de dolari) în orice regiune a lumii, atâta timp cât există 1,9% ROI pot fi garantate pentru proiecte. Procesul a fost rapid și sigur. A fost cu siguranță o experiență pozitivă. Evitați escrocii de aici și contactați serviciul de finanțare Le_Meridian activat. lfdsloans@lemeridianfds.com / lfdsloans@outlook.com. WhatsApp ... + 19893943740. dacă sunteți în căutarea unui împrumut de afaceri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zovem se Milka Đukić i živim u Velikoj Gorici, Hrvatska. Posjedujem trgovinu odjećom koja je milošću božjom postala velika u Velikoj Gorici. Prije nekoliko mjeseci imao sam financijskih poteškoća u poslovanju zbog pandemije pa sam na internetu naišao na komentar g. Tomislava Gordića koji je ispričao kako je izgubio puno novca prije nego što je na kraju kontaktirao pouzdanu i pouzdanu kreditnu tvrtku. ime GARANCIJSKI POVJERLJIVI KREDITI i rekao je da nude zajmove po vrlo niskoj kamatnoj stopi te je uputio mnogo ljudi na njih i svi su se uspješno zadužili.

    pa sam ga prvo kontaktirao putem njegove e-adrese: gordictomislav@gmail.com kako bih potvrdio prije nego što sam kontaktirao tvrtku GARANCIJSKO POVJERENIČNI KREDITI putem e-pošte: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com i njihovog telefonskog broja: +1 (470) 481-0039 koje također možete kontaktirati putem što ima.
    Tada sam kontaktirao tvrtku, nakon nekoliko sati dobio sam odgovor od njih i zamoljen sam da ispunim obrazac za posudbu njihove tvrtke, što sam i učinio, a također su zatražili moju osobnu iskaznicu na provjeru. Dakle, nakon svega dobio sam ugovor o zajmu koji sam potpisao i moj je zajam uspješno prebačen na moj bankovni račun. Nisam mogao vjerovati svojim očima, morao sam kontaktirati svoju banku i potvrđeno je da je na moj račun pripisan iznos od 75.000 eura koji mi je odobren.

    Dakle, koristim ovaj medij da to podijelim jer ne želim da itko bude žrtva internetske prijevare jer sam čuo da na internetu ima puno prijevara s zajmovima.
    Ako vam je potreban kredit, obratite se pouzdanoj kreditnoj tvrtki kao što je GARANCIJSKI POVJERENIČKI KREDITI. Također me slobodno kontaktirajte putem: milkadukic1@gmail.com ako trebate moju pomoć i potvrdu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Moje ime je Slađa Nedeljković i ja sam iz Srbije. Imam veliku farmu peradi ovde u Srbiji. Prije pandemije covid-19, moja je peradarska farma bila sasvim u redu, a ja sam zarađivao i mogao platiti osoblje na vrijeme.
    Kad je počela pandemija, moja se farma još uvijek trudila, ali je došla do faze da se sve promijenilo za mene, moju obitelj i moju peradarsku farmu.
    došlo je do toga da teško plaćam svoje osoblje i to je zaista bila zabrinjavajuća situacija.
    Tako sam počeo tražiti dodatna sredstva za vođenje svoje peradarske farme. Prvo sam otišao u svoju banku tražiti kredit, rečeno mi je da moram predočiti dobro dokumentirano osiguranje, a kamata je bila tako visoka.
    Postao sam toliko zbunjen, a zatim sam obavijestio svog prijatelja, gospodina Matića koji je vlasnik peradarske farme, o mojoj situaciji. Gospodin Matić mi je rekao da su, kad su njegovi roditelji htjeli posuditi kredit, kontaktirali kreditnu tvrtku pod imenom GARANTY TRUST LOND, a njegovi su roditelji podatke o tvrtki dobili od nekoga tko je posudio od tvrtke gospođe Milke Dukić (milkadukic1@gmail.com). Objasnio je kako je s zajmom sve dobro prošlo s roditeljima.
    pa sam zatražio podatke o tvrtki, a evo i podataka o tvrtki koje sam posudio

    Tvrtka: GARANTY TRUST KREDIT
    kontakt adresa tvrtke: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com
    mobilni telefon: +1(470)481-0039

    Kontaktirao sam tvrtku i primio sam obrazac zajma tvrtke koji sam ispunio za zahtjev za kredit i na moje najveće iznenađenje, odobren je kredit od 45.000 eura za koji sam se prijavio i zajam sam primio na svoj račun. Iskreno, nikad neću zaboraviti od čega je JAMSTVENI ZAJM ZAJM spasio moju peradarsku farmu i to je razlog zašto sam odvojio vrijeme da podijelim svoje iskustvo jer ne znam kome je također potreban kredit za jedno ili drugo.
    neka Bog uvijek blagoslovi mog prijatelja gospodina Matića i društvo.
    možete me kontaktirati za više informacija putem: sladjanedeljkovic24@gmail.com.

    RăspundețiȘtergere