Text Derulant

27 mar. 2011

Microsoft vrea sa "rupa gura targului"- Secretele noii tablete Courier dezvaluite.

52.Microsoft vrea sa "rupa gura targului"- Secretele noii tablete Courier dezvaluite.



Segmentul tabletelor PC se situeaza undeva Intre smartphone-uri si mini-laptop-uri. Probabil putini stiau ca gigantul din Redmond pregateste un astfel de dispozitiv. Putini stiau dar multi banuiau ca Microsoft are un plan de a contracara iPad-ul lui Apple, fiind foarte cunoscuta rivalitatea celor doi giganti si avand in vedere sucesul deosebit al vanzarilor tabletei iPad. Lupta intre Microsoft si Apple se incinge si pe piata tabletelor PC, dupa ce proiectul Microsoft, numit Courier, a fost dezvaluit.
 Pentru ca Microsoft sa "rupa gura targului" trebuie neaparat sa vina cu ceva nou, cu un plus de inovatie fata de ceilalti competitori, avand avantajul cunosterii produselor fabricate de catre rivalii sai. Este interesant ca nu avem de a face cu un concept, ci cu un prototip care se afla in ultima faza de dezvoltare. Si mai intrigant este insa ca Microsoft vrea sa strice planurile celor de la Apple. Pana de curand, a fost un proiect cunoscut doar de cateva ingineri si directori.
Viitoarea tableta - care mai degraba arata a agenda - care va fi produsa de Microsoft are un design frumos. Este comprimata, are doua ecrane de 7 inch si o interfata multi-touch. Acestea sunt doar doua dintre noile secrete ale tabletei Microsoft Courier. Ce ne ofera "curierul Microsoft", caci are cateva dotari care merita atentia noastra?

•Design de tip "fold" (se Inchide si se deschide ca o carte) - ce asigura o portabilitate excelenta a produsului;
•Doua ecrane multitouch de 7 inch;
•Incarcare wireless, prin intermediul unui pad cu inductie electromagnetica (nu este Inca sigur 100%);
•Control spectaculos al interfetei, inspirat de la Microsoft Surface;
•Camera foto de 3 MP, amplasata pe spatele tabletei.
•Un procesor UVM Core i5-470
•4GB de memorie
•Dimensiuni de 5x7 inchi (12,7x17,7 cm),este mai subtire de un inchi (2,54 cm)

Caracteristica cea mai uimitoare este ecranul dual de 7inch , facand din ea mai mult o carte decat o tableta. Display-urile sunt multi-touch, concepute pentru scris, desen, si flicking cu degetul sau cu ajutorul unui stylus. Ele sunt pornite simultan de un singur buton, status-ul- cum ar fi semnalul wireless si starea bateriei- sunt afisate pe marginea unuia dintre ecrane.
Microsoft a visat Intotdeauna la producerea unui prototip de tableta, dar atunci cand aceasta va fi lansata va parea in cele din urma a fi o realizare mediocra, deoarece apare tarziu si se pare ca va fi mai scumpa ca iPad-ul de la Apple - era parerea unora. Vom vedea.
Aceasta este strategia Microsoft,vrea sa comprime si sa ambaleze Windows 7 intr-un dispozitiv mic cu ecran tactil.
Windows 7 - nu unele versiuni simplificate, ofera cateva avantaje ca sistem de operare, dar este mai scump decat Android si necesita de asemenea hardware mai dezvoltat. Nu e nici macar conceput pentru tablete. Interfata cu utilizatorul este conceputa pentru un cursor si un mouse, nu pentru a fi folosita cu degetele. Exista putine touch-aplicatii activate pentru el. Android este mai ieftin, construit pentru touch, si are mai mult de 200.000 de aplicatii disponibile.Windows 7 nu ofera mai multe Imbunatatiri pentru persoanele care prefera sa nu utilizeze mouse-ul si tastatura. Ele sunt disponibile doar In editiile Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate si Enterprise.

Primul sistem de operare Microsoft optimizat pentru tablete ar putea aparea abia la sfarsitul anului 2012, informeaza Bloomberg Businessweek, citand surse din interiorul companiei. Piata PC-urilor conventionale va inregistra o scadere a cresterii in urmatorii doi ani, conform previziunilor Gartner, in favoarea noului format tablet-PC, bazat pe sisteme de operare optimizate pentru operare tactila.Testarea noului sistem de operare ar putea incepe la sfarsitul acestui an, iar Microsoft ar putea pierde o perioada decisiva in dezvoltarea noului format de calculatoare, scrie Businessweek. Practic, daca Microsoft isi va lansa sistemul de operare pentru tablete abia in 2012, va avea drept competitori cea de-a treia generatie de iPad si, cel mai probabil, a treia generatie de tablete Google Android.
HP si RIM/Blackberry vor lansa comercial pana la jumatatea anului inca doua platforme concurente, deci la sfarsitul lui 2012 Microsoft va intra pe o piata deja foarte aglomerata.
Avand in vedere succesul inregistrat de sistemul de operare Android, Microsoft intentioneaza ca pana in toamna anului  viitor sa lanseze un sistem de operare pentru tablet PC-uri. Potrivit Bloomberg, compania va incepe pana la finalul acestui an testarea publica a noului sistem de operare. Sursele citate de Bloomberg mai precizeaza ca actualul sistem de operare vandut de Microsoft, Windows 7, va primi noi functionalitati care sa il faca mai potrivit pentru ecranele sensibile la atingere, dimensiunile si autonomia bateriilor folosite de tablet PC-uri. Analistii sunt de parere ca decizia Microsoft de a se orienta si pe segmentul tablet PC-urilor vine destul de tarziu, mai ales dupa succesul inregistrat de dispozitivele Android si de iPad.
Piata tabletelor este la ora actuala dominata de Apple, Google Android fiind pe locul 2 la foarte mare distanta. Microsoft Courier este cu totul altceva decat ceea ce ofera Apple, dar asta nu face decat sa aprinda si mai mult spiritele. Oare unde se va inclina balanta?
Tableta Courier este descrisa  ca fiind intr-un "stadiu de prototip final", astfel Incat exista motive sa fim plini de speranta ca va fi lansata in curand. Ramane sa vedem cand.


                      

                 



In ultimul an, tot mai multe companii, printre care Apple, Samsung sau Blackberry au lansat sau au anuntat lansarea unor Tablet PC-uri.
 Chiar daca pana in prezent produsul celor de la Apple, iPad2 a atras cea mai mare atentie, pretul piperat care este vehiculat - circa 1.000 euro in Europa - ar putea sa indrepte clientii spre produse similare, dar mai ieftine.  Freescale a anuntat ca va scoate pe piata un tablet PC la doar 200 de dolari.
Experienta utilizatorului Courier prezentata aici este aproape exact opusul a ceea ce se asteapta toata lumea, sa fie altfel decat tabletul de la Apple. Courier arata ca si cum ar putea revolutiona piata dispozitivelor personale destinate afacerilor.
Ce credeti despre Courier? Va ajunge ea sa fie lansata, sau Apple va scoate ceva nou, ceva care va paraliza si uimi toata lumea?
Pana la urma ce vrem sa faca un mic dispozitiv cu touch-screen?

Puteti sa postati mai jos opiniile si parerile voastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu