Text Derulant

8 mar. 2011

Browsere si browsere....


46.Browsere si browsere....

Un "browser" (numit si "browser-ul de Internet "," browser Web , navigator Web sau explorator Web),este software-ul ce permite utilizatorilor sa afiseze text, grafica, video sau muzica pe calculator si localizeze o pagina din World Wide Web. Se folosete termenul general de "Navigator".
Un browser de Internet este fereastra ta de web, unde puteti gasi aproape orice.
Browserele web de azi sunt echipate cu cele mai recente caracteristici, cu tehnologia pentru a simplifica, accelera si spori experienta dumneavoastra pe Internet. Cele mai noi caracteristici includ navigarea cu fisiere, fluxuri RSS si interactiunea cu vocea. Browsere sunt, de asemenea, mai personalizabile,mai informative si mai distractive.
Siguranta este o preocupare comuna în rândul surferilor web, pentru motive bine intemeiate, deoarece numarul de pericole par sa creasca în fiecare zi. Virusi, spyware, phishing-ul si furtul de identitate sunt unele dintre preocuparile comune.  Browserele moderne poseda scuturi  împotriva tuturor acestor factori pentru a va pastra PC-ul în conditii de siguranta.
Browsere de Internet ar trebui sa aiba trei obiective principale:simplitate, securitate si sa ajute la obtinetinerea celor mai multe informatii.

Browsere  din locurile fruntase ale clasamentului, ofera multe caracteristici practice, care fac navigarea pe web mai rapida, mai usora si mai convenabila. Câteva dintre aceste caracteristici sunt navigarea cu fisiere, preview thumbnail si un motor de cautare integrat.

Browserele de Internet ar trebui sa fie simplu de utilizat, astfel încât oricine, indiferent de cunostintele lor despre calculatoare sau de Internet, se se simta confortabil folosind Web-ul.


Securitatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale navigarii pe Web. Browsere de Internet ar trebui sa va protejeze împotriva pop-up-urilor, virusilor si fraudelor de tip phishing si va va permita sa stergeti informatiile cu caracter personal, astfel încât sa va puteti simti in siguranta în timp ce sunteti online.
Browser-ul dvs. de internet ar trebui sa va ajute sa navigati rapid si eficient.
 Nu toate browserele sunt  egale în ceea ce priveste viteza de pornire, procesarea  HTML si a scripturilor Java. De asemenea, nu toate browserele de internet vor afisa toate paginile corect. Cele mai bune browsere pot afisa site-uri web rapid si în mod corespunzator.
Unele dintre cele mai cunoscute browsere Web sunt Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari, Google Chrome, sau Opera.
Browserele Web functioneaza pe baza anumitor protocoale, care il leaga pe utilizator de paginile Web stocate pe servere Web specializate. Cele mai des folosite protocoale Web sunt: HTTP, HTTPS si FTP.

Care este cel mai bun browser de Internet?

 "PCMag" ierarhizeaza browserele , dupa performanta vitezei:
- Google Chrome 5,
- Opera 10,
- Safari 5,
- Internet Explorer 9.

''Pacekeeper'' face alta ierarhizare, dupa performanta. Iata rezultatele:
- Chrome -  5618 puncte
- Opera. -  5288 puncte
- Safari 5.0.3 -  3681 puncte
- Firefox 3.6.13. - 2140 puncte
- Lunascape.- 840 puncte
- Internet Explorer 8 - 638 puncte
- Internet Explorer 7 - 598 puncte

Puteti vedea mai jos si testul lor:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu