Text Derulant

26 feb. 2011

Windows 8 - Va fi o versiune inovatoare?


45.Windows 8 - Va fi o versiune inovatoare?

Viitorul Windows care ii va succeda lui Windows 7, este inca invaluit in mister.Pe internet circula fel de fel de zvonuri despre cum va arata si cum va fi urmatoarea versiune de Windows, banuit ca se va numi Windows 8.


 
In cadrul celui mai mare targ tehnologic din lume, CES 2011- Consumer Electronics Show - un targ international anual dedicat celor mai noi tehnologii, ce a avut loc intre 4 si 9 ianuarie 2011 la Las Vegas, Steve Ballmer - CEO Microsoft a tinut o conferinta.
 


Steve Ballmer, a lasat sa se intrevada cateva detalii despre urmatorul sistem de operare Windows (zis si Windows 8 deoarece nimeni nu stie cum se va numi in final), pe care compania il va lansa in acest an. In cadrul conferintei, directorul Microsoft a facut o prezentare cu ultimele realizari ale Microsoft, in care a lasat sa se vada si o interfata timpurie a urmatorului sistem de operare, care a fost descris chiar de Microsoft cu ceva vreme in urma, drept "un pariu riscant" pentru companie. Noile informatii despre Windows 8 încep să arunce un pic de lumină peste ceea ce se conturează a fi un sistem de operare inovator, ajutat de o interfaţă cu utilizatorul complet reproiectată, prin care se va departaja în mod clar de versiunile Windows anterioare.

In filmuletul de mai jos puteti urmari conferinta Microsoft de la CES 2011. 




                  




 Mai tot ce circula pe internet sunt doar pareri si zvonuri. Precum ne-a obisnuit, Microsoft a refuzat să comenteze aceste informaţii, pe care le-a calificat doar ca ''simple zvonuri şi speculaţii", lasand sa planeze in continuare misterul legat de unele amanunte  ale urmatoarei versiuni de Windows, interesul fata de acesta fiind in continuare crescut.
Totusi se merita sa  amintim cateva idei care probabil ca vor fi luate în considerare de Microsoft. Ce se presupune ca va fi nou în acest nou sistem de operare, care se pare ca va avea incluse noi inovatii software? Inca nu stim sigur.


Zvonurile care circula zic ca:

- Sistemul va fi compatibil cu toate procesoarele moderne(potrivit digitaltrends.com.)

- Windows 8 va lucra pe 64 si128 biti,aceasta daca implementarea va fi finalizata în timpul ramas.

-Va fi schimbat aspectul pentru ca Microsoft sa introduca în Windows 8 puternica tehnologie VMS care va permite rularea simultana a mai multor sisteme de operare (precum XP, Vista, Win7 si Win8).

- Windows 8 va veni cu o nouă interfaţă 3D şi cerinţe hardware pe măsură, care promite să ofere utilizatorilor o experienţă total diferită faţă de sistemele de operare actuale, implementand un concept de interfaţă care va exploata pe deplin potenţialul PC-urilor moderne, punand accent pe facilităţile de accelerare hardware, în mod special.
În Windows 8 vom avea la dispoziţie două tipuri de interfaţă, selectate în funcţie de configuraţia hardware a calculatorului.Va contine doua versiuni distincte ale interfetei cu utilizatorul, dintre care una adaptata pentru configuratii hardware de top si una pentru platforme mai limitate, cum sunt netbook-urile.
Interfaţa primară, cunoscută deocamdată sub numele de cod Wind, reprezintă o versiune evoluată a interfeţei Peek, din Windows 7.
Wind este o interfaţă 3D ce va fi disponibilă numai pe Windows 8 în versiunea pe 64biţi şi funcţională doar pe sistemele PC înzestrate cu placă video dedicată şi sisteme notebook high-end, avand nevoie de cel puţin 170MB memorie video dedicată şi suport pentru accelerare hardware pentru a funcţiona.
Interfaţa secundară este una strict 2D, adresată calculatoarelor mai puţin performante. Aceasta va fi singura interfaţă disponibilă pentru versiunea pe 32bit de Windows 8.
Noua interfaţă Wind, în versiune 3D şi 2D, va fi una dinamică şi foarte adaptabilă în funcţie de cerinţele şi obiceiurile utilizatorilor. Vom putea crea scurtături pentru finalizarea mai rapidă a operaţiunilor cele mai comune, iar interfaţa se va adapta în funcţie de activităţile zilnice şi obiceiurile proprii de folosire a calculatorului. Pană şi clasicele icon-uri vor fi înlocuite de versiuni inteligente, care se pot adapta în funcţie de nevoile utilizatorului. In legatura cu interfata grafica a Windows 8, desi nu au fost facute inca publice imagini cu acestea, cateva zvonuri au reusit sa scape. Si nu ma refer la interfata Wind 3D, ci la un nou tip de interfata pentru aplicatii: Jupiter. Jupiter are rolul de a imbunatati interfata grafica, caligrafia si metodele de interactionare intre om-calculator precum si aducerea de noi capabilitati media. Jupiter pentru Windows 8 se va folosi de elemente din Windows Phone 7 si Zune HD (Metro UI).
Prin Jupiter, Microsoft contribuie si mai mult la unificarea experientei de pe desktop, pe device-uri portabile (tablete, netbook-uri) si mai departe pe smartphone-uri. Interfata va putea fi aleasa atunci cand aplicatia ce o are disponibila, este aleasa si este destinata cel mai probabil tabletelor.Tot in aceasta idee de unificare putem sa ne gandim si la un AppStore cross-platform, lucru la care Apple s-a gandit deja.
Faptul că viitoarea versiune de Windows va avea nevoie de un GPU dedicat pentru performanţe optime, nu ar mai trebui să surprindă pe nimeni, dat fiind preţurile tot mai mici la care poate fi achiziţionată o placă video. Posesorii sistemelor cu grafică integrată, fie în chipset sau direct în capsula procesorului, ar putea fi dezamăgiţi de această nouă cerinţă, ce împinge către un nou val de upgrade-uri şi calculatoarele de generaţie mai recentă, proiectate iniţial pentru interfaţa 2D ca Windows 7 şi Vista.

- Va fi implementat conceptul VMS(Virtual Machine Software), care poate fi explicat pe scurt ca fiind un computer înauntrul unui alt computer.

- Potrivit unor informatii vehiculate tot mai des, Windows 8 ca si urmatoarele generatii de sisteme de operare pentru PC vor include si Windows App Store, similar programului Apple pentru telefoanele iPhone, playerele iPad sau laptopurile Mac. Aceasta optiune ar urma sa dea posibilitatea utilizatorului sa acceseze diferite aplicatii si softuri dintr-o baza de date a Microsoft, un magazin virtual online. Magazinul de aplicatii Microsoft urmeaza sa contina in principiu aplicatii bazate pe Silverlight ; in format .appx.

-Noul sistem de operare va citi majoritatea formatelor video, cele de înalta definitie si chiar 3D, Microsoft vrea sa implementeze în sistemul sau de operare si programe destinate Web TV-ului.

- Viitorul sistem de operare de la Microsoft, momentan intitulat Windows 8, va functiona atat pe sisteme PC cat si pe sisteme embedded ( cu procesoare de tip ARM, folosite la telefoane mobile – iPhone fiind unul dintre ele, Motorola V8 fiind al doilea).

- Windows 8,se pare ca va fi disponibil pentru trei tipuri de dispozitive.Acestea ar fi: desktop, laptop si tableta.
Dat fiind interesul acordat de Microsoft pentru piata tabletelor, am putea vedea o editie de Windows 8 pentru tablete ARM chiar înaintea versiunii finale pentru desktop. Strategia companiei pentru piata tabletelor este orientata spre competitivitate, drept urmare eforturile sunt concentrate pentru finalizarea acestei platforme într-un timp cat mai scurt. De altfel, Dell si-a programat lansarea primelor tablete cu Windows 8 pentru dispozitive ARM la începutul anului viitor.


- Windows 8 va aduce noile tehnologii USB 3.0 si Bluetooth 3.0 care ofera o viteza de copiere si citire mult mai mare decat versiunea 2.0 disponibila în Windows 7, Vista si XP.

-Sistemul de operare va integra acum si drivere webcam cu ajutorul carora va veti putea loga pe contul de user cu doar simpla detectie a fetei, astfel nu veti mai avea nevoie de parole pentru user.

Alte elemente importante sau imbunatatiri cu care va veni windows 8,vor fi urmatoarele:
- Backup

- Timpi mai rapizi de boot, va porni mult mai rapid. Primele informatii despre urmatoarea versiune Windows ne dezvaluie un sistem de operare “instant-on”, care porneste aproape instantaneu. Prezentarea Microsoft spune ca marele avantaj al smartphone-urilor si al tabletelor este acela ca sunt mereu gata sa fie folosite. Laptopurile sunt si ele destul de rapide, dar tot nu se compara cu gadget-urile mobile, asa ca Microsoft vrea ca Windows 8 sa porneasca mult mai repede."PC-urile care vor avea instalat sistemul de operare Windows 8 vor porni foarte rapid, aproape instantaneu in unele cazuri si vor rula fara delay-uri lungi sau neasteptate".Se pare ca cei de la Windows au lucrat atat de mult pe partea de rapiditate, incat au implementat senzori de miscare, pentru ca atunci cand utilizatorul se apropie de calculator, acesta sa porneasca automat.

- Optimizarea consumului de energie. Windows 8 va permite o viaţă a bateriei mai mare, noi factori de formă şi hardware.

- Senzor de proximitate si recunoastere faciala - Pc-ul porneste automat, simtindu-ti prezenta cu ajutorul senzorilor, în locul tastarii parolei, logarea se va face prin intermediul recunoasterii faciale - printr-o camera web conectata la PC, ceea ce inseamna ca un computer va sti cine il foloseste, scrie Business Insider.O veste foarte buna pentru cei care au obiceiul sa isi uite parolele.

- Sistemul  va functiona pe procesoare ARM bazate pe sisteme NVIDIA, Qualcomm si Texas Instruments, vorbim despre aceleasi procesoare pe care le gasim in tabletele Apple sau in cele ale producatorului Samsung. Microsoft a lansat un comunicat de presă cu privire la sprijinul ARM. Comunicatul de presă în esenţă afirmă că Windows 8 va sprijini într-adevăr System on Chip (SoC) pe arhitecturi x86 şi arhitectura ARM. Este una din primele informaţii  oficiale despre Windows 8, chiar dacă sistemul de operare nu este în mod specific menţionat în comunicatul de presă. "Intrăm într-o nouă eră de calcul în cazul în care conţinutul HD şi interfeţele 3-D de utilizator sunt frecvente. De la jocuri high-end şi crearea de conţinut pentru redare video si navigarea pe Web. Împreună, AMD si Microsoft vor permite crearea acestor experienţe vii de înaltă rezoluţie pe PC-urile  bazate pe arhitectura x86, variind de la desktop-uri ultrasubtiri multidisplay-uri la notebook-uri, netbook-uri si tablete, şi aşteptăm cu nerăbdare un nou val de inovaţii care va fi făcut posibil de Windows şi AMD Fusion, cum va fi unitatea auxiliară de alimentare. Windows şi AMD Fusion APU vor aduce la viaţă experienţele Internet restante, ca redarea video HD şi de conţinut 3-D, accelerarea de aplicatii populare de productivitate. "

- Microsoft va implementa integrarea conceptului ,,cloud-computing" adanc în sistemul de operare Windows 8, pentru a realiza viziunea sa de "trei ecrane şi un nor". Un zvon spune că Microsoft va crea o interfaţă cu dublă utilizare pentru Windows 8.  De asemenea, o interfaţă de utilizator  de bază  numita "Mosh" va fi, de asemenea, inclusa. Acest lucru nu va fi o interfaţă mainstream noua, cu toate acestea va fi una speciala pentru dispozitive cum ar fi  Windows Embedded. De asemenea, pare mai degrabă sa se pastreze obiceiul de la interfaţa Windows 7,  pentru ExoPC.

- O caracteristică nouă a Windows 8  este numita Mode Direct Experience care practic însemna, că sistemul de operare ar putea să se încarce moduri diferite, în funcţie de utilizare.Un exemplu concludent ar fi un video DVD  inserat în unitate înainte de boot. În loc de boota în sistemul de operare pentru a reda fisierele video de pe DVD, Direct Experience Mode ar încărca rapid un player video direct si de a accelera experienţa utilizatorului.

- Se pare ca va fi implementat un nou brevet ,,FAST BOOTING" ,un dispozitiv specializat care apare ca o varianta a patentului Direct Computing Experience.  Brevetul FAST descrie un proces de bootare in care se încarcă un manager de maşină virtuală care va decide modul general sau specific, în care va fi incarcat sistemul de operare.Microsoft nu a confirmat sau negat disponibilitatea acestui modul în Windows 8. El il descrie ca unul dintre modulele ce ar fi disponibile viitoarelor sisteme de operare, care face posibila incarcarea unei partiţii în timp ce alta se execută. Este posibil sa se comute între cele două partiţii, odată ce acestea sunt complet încărcate.

- O optiune interesanta ar putea fi aceea ca la bootare sa se încarce rapid un client de e-mail sau messenger, înainte de a fi incarcat complet sistemul general de operare.

- Display-ul va fi imbunatatit, Windows 8 urmand sa suporte tehnologia 3D si televiziunea wireless.Ne este promis un sistem de operare complet, destinat platformei ARM, care sa poata fi folosit pe tablet PC-uri si smartphone-uri. Ar fi de dorit o unificare a platformelor poate mai usor de realizat, cel putin in perspectiva. Este un pas indraznet, unul prin care se va contopi pe cat posibil un sistem de operare cu aplicatii de tip ,,cloud-based" (cu cerinte scazute pentru sistemul pe care ruleaza), cu unul pregatit sa foloseasca eficient cele mai noi tehnologii de procesare, stocare si memorare. Un astfel de pas ar face ca Windows 8 sa fie un sistem extrem de eficient pe sistemele performante si extrem de fiabil pe sisteme portabile. Windows 8 va rula pe arhitecturi ARM, dedicate pana acum doar terminalelor mobile si utilizate doar impreuna cu versiuni Windows Embedded sau mai noi, ca Windows Phone 7.

- Windows 8 va fi însotit de un nou sistem de fisiere. Odata cu Vista, ar fi trebuit sa îsi intre în rol un sistem de fisiere numit WinFS. Acesta ar fi trebuit sa ajute sistemul de operare în gestionarea fisierelor pe baza metatag-urilor. Au trecut mai bine de doi ani de cand a fost lansat Vista, iar despre sistemul de fisiere WinFS nu s-a mai auzit nimic. Poate el este cel care va fi gata odata cu Windows 8.

- Windows 8 va veni cu o conectivitate imbunatatita, va suporta interfata touch si tehnologie 3D.

Cand va fi disponibil?

In 2011 ar fi posibil sa apara prima varianta a windowsului 8 , creat special pentru noile tabletele PC. Wzor.net sustine ca Windows 8 ar fi fost programat pentru finele lui 2012 sau inceputul lui 2013, iar versiunea Server se va numi Windows Server 2012. Mai mult, site-ul mai sustine ca Microsoft pregateste doua versiuni beta pentru Windows 8, dintre care cel putin una va fi publica si ca la 3 luni de la lansarea versiunii Release Candidate. 

Windows 8 va fi compilat si lansat în versiunea finala, fara a se da însa date calendaristice.Wzor.net mai spune ca daca informatiile sunt macar partial corecte, primele versiuni Windows 8 ar putea scapa neoficial pe Internet aproape de lansarea Beta 1. Aceste informatii provin de la sursele site-ului wzor.net, care le-a publicat recent, dar înca nu sunt verificate.
 

In schimb Steve Ballmer - CEO Microsoft,a declarat ca data de lansare va fi in cursul anului  2011.Microsoft este pe cale sa finalizeze o noua etapa în dezvoltarea sistemului de operare Windows 8, ajungand tot mai aproape de o prima versiune Windows 8 beta, ce ar urma sa fie oferita pentru testare unui public mai larg. Etapa construirii lui Milestone1, a fost finalizata la începutul lunii August 2010. Stadiul construirii lui Milestone2 a inceput in Decembrie 2010. În prezent Microsoft se afla la Milestone 2 si are deja are create mai multe build-uri timpurii de Windows 8, cu nume de cod escrow. Stadiul escrow reprezinta un progres semnificativ catre Windows 8 beta si anunta finalizarea iminenta a etapei Milestone 2, cu un build final asteptat în urmatoarele saptamani.Milestone 3 este urmatoarea etapa, estimata sa dureze pana la începutul lunii iunie 2011. Daca ritmul actual de dezvoltare ramane constant, prima versiune beta de Windows 8 ar putea sosi în aceasta vara.Vom vedea un Windows 8 beta în vara lui 2011? Ramane sa vedem. Pana atunci nu putem decat sa dam crezare sau nu zvonurilor, lansate pana acum.
 

Deocamdata nu avem decat trei capturi de ecran din procesul de instalarea a actualizării Windows 8, care s-au scurs mai devreme. Nu e nimic spectaculos, inca.



                                 

Daca unele din inovatiile care se puteau adauga  in Windows 7,s-ar fi implementat, acesta ar fi trebuit poate sa arate cam asa:
 
                 


Windows 8 ar putea arata cam asa:


               

Va rog sa lasati parerile si comentariile voastre mai jos.

23 feb. 2011

Consideratii si profetii asupra viitorului Internetului

44.Consideratii si profetii asupra viitorului Internetului

Internet pentru toata lumea si in toata lumea!
 


 
Viitorul nu mai este ce era odata. Cu zece ani in urma, futurologii, prognosticatorii profesionisti, isi imaginau cum ar arata prima decada a secolului XXI si, mai ales, cum vor schimba timpurile moderne viata oamenilor din toata lumea. Nu peste mult timp, tot ceea ce inseamna date virtuale se vor muta din hardurile calculatoarelor personale pe serverele de internet

In 2009, internetul se afla peste tot. Chiar in momentul in care cititi aceste randuri, va bucurati de facilitatile acestuia. Cu 10 ani in urma, cand laptopurile erau inca o noutate, iar telefoanele celulare erau de domeniul SF-ului, industria IT deja facea primii pasi in directia computerelor mobile, care au dus in final la inovatiile de astazi, de genul iPhone-ului sau mini-laptopurilor ultraportabile, gata oricand pentru a fi folosite si din ce in ce mai ieftine.
Cuvantul computer mobil va avea o alta semnificatie. Vom avea computere care vot fi purtate cu usurinta, oferindu-ne posibilitatea de a avea oricand acces la informatie si la Internet, oricand si oriunde”, declara in urma cu doar 8 ani, Tim Bajarin, presedintele unei firme specializate pe IT. In afara de .com, .net sau .org, cei 1,3 miliarde de utilizatori de Internet vor putea sa acceseze din 2009 adrese generice folosind drept extensii cuvinte comune precum .love, .hate sau .city, sau nume proprii", a declarat pentru publicatia franceza Les Echos, citata de Le Monde, presedintele ICANN(organizatia care gestioneaza numele de domenii de pe Internet), Paul Twomey.
Domeniile top-level sunt in numar limitat si se refera la tari, cum ar fi .uk, sau .it, la comert (.com), organizatii si institutii (.org) sau .net. Potrivit Le Monde, in acest moment exista aproximativ 250 de extensii.Aceasta liberalizare va genera venituri insemnate pentru ICANN, care incaseaza o anumita suma pentru fiecare adresa web inregistrata, spune reprezentantul ICANN, care adauga ca o persoana fizica poate sa-si puna numele ca extensie a adresei web, atat timp cat poate demonstra ca are "un plan de afaceri si capacitate tehnica".
Reprezentantii ICANN spun ca, teoretic, orice combinatie de litere va putea fi inregistrata ca domeniu nou, insa va exista un proces independent de arbitrare, pentru cei care au obiectii. Comisia de arbitrare poate respinge nume de domenii, pe motive legate de moralitate si de ordine publica. Cei de la ICANN spun ca nu s-au decis cat va costa inregistrarea unui nou domeniu, insa s-ar putea ajunge la cateva mii de dolari, conform BBC.
 O nouă modalitate de comunicare în care tastaturile şi telefoanele nu-şi vor mai avea locul, este si un sistem care permite oamenilor să transmită mental gânduri, cuvinte şi imagini către semeni de-ai lor,dezvoltat de o echipă de la Universitatea din Southampton.
Conexiunea la Internet a depasit demult necesitatea cablarii. In prezent, este suficient sa apesi un buton pentru a fi in conexiune wireless cu intreaga lume. Este acesta un progres? Asta depinde de cum se simte partenerul de cina, dupa ce ti-ai verificat mailul a treia oara pe telefonul mobil.
Cum va arata lumea peste un deceniu si jumatate, deocamdata, pare doar un exercitiu de imaginatie, fiind greu de presupus ca, pe un termen nici macar mediu, se vor produce schimbari istorice, fundamentale, la nivel global. Sigur, zonal, ne putem astepta la multe lucruri imprevizibile.

Cum vad britanicii lumea in care traim peste 15 ani? 50% nu mai dau viata lunga televiziunii clasice, viitorul apartinand Internetului.
Previziuni media: Viitorul presei e pe Internet.
In ceea ce priveste publicitatea pe internet, se pastreaza trendul prin care publicitatea online va creste cu peste 50%.
Se contureaza din ce in ce mai clar "giganti" ai informatiei: Google, Youtube, Myspace, ebay, Facebook, Wikipedia. Toate au fost facute de oameni cu viziune, cu idei, oameni care au gandit "ahead of the curve", oameni din domeniul web-ului. Cate ai putea afla despre un om daca ai pune cap la cap toate informatiile pe care le au stocate acesti giganti?
Internetul va fi, probabil, din ce in ce mai poluat cu reclama, spam. Per-ansamblu va domina factorul comercial. Probabil, cantitatea de informatie va fi mult crescuta,  timpul de acces la ea se va scurta, cu siguranta.
Se va creea o dependenta grava de Internet. Si cum bine stim, domeniul asta nu e tocmai cel mai stabil. Si multi vor avea de suferit de pe urma problemelor ce vor aparea.
Tot mai multi oameni isi traiesc jumtate din viata pe internet.
Viitorul este legat de tehnologie, de Internet (cu toate avatarurile sale). Iar Internetul este legat de securitate. Cei mai multi internauti sunt preocupati (s-a descoperit un consens in aceasta problema) de amenintari informatice: virusi, viermi, troieni, tot mai numerosi si sofisticati. Iar urmarile atacurilor vor fi tot mai costisitoare.

Cel mai grav lucru e faptul ca omenirea isi va pierde foarte mult din creativitate.De ce? Pentru ca Internetul propaga mult prea repede "idoli", e mult prea usor sa vezi cum face cineva talentat ceva, decat sa incerci sa faci tu - si poate sa-ti descoperi acelasi, sau alte talente. Internetul este sustinut de un numar enorm de oameni care il utilizeaza, si cu siguranta nu va fi nici o campanie de amploare care sa sustina ca Internetul dauneaza grav relatiilor umane.
Insa exista si un impact negativ. Pe zi ce trece se constata impactul negativ pe care il are tehnologia asupra unor functii de baza ale creierului uman: creativitatea, comunicarea, adaptabilitatea, etc.Probabil in scurt timp vom fi pierduti in lumea tehnologiilor. Desigur, exista si utilizatorii naivi, care vor folosi tehnologia si atat, nu vor cauta sa evolueze prin ceea ce le ofera aceasta. Majoritatea n-au excelat niciodata. Indivizii cu o alta perspectiva si care nu se limiteaza doar la folosirea banala a tehnologiei, aduc ceva nou in lumea asta.
 

Concluzia: ajungem la mitul epocii de aur. In rezumat, inseamna ca noi ne consideram superiori generatiei care ne succeda, pentru ca ei nu au aceleasi valori ca noi. Ii consideram inferiori si mai slabi calitativ decat noi, lucru valabil de la o generatie la alta. Indiferent de motivatie: din cauza televizorului sau din cauza internetului, e doar scuza pe care o gasim ca sa ii dispretuim. Nimic nu e nou sub soare, doar apare sub forme diferite. Istoria se repeta, iar esenta ramane aceeasi. Viitorul va aduce atat lucruri bune, cat si altele rele, iar omenirea va evolua si va supravietui.

Ce se va intampla cu generatiile urmatoare? 



                                               

Am contact cu multi tineri si pentru multi am tendinta de a-mi face griji cu privire la viitorul lor. Cine ne urmeaza? Sunt plictisiti din nastere, nu sunt motivati: nici de scoala,nici de locul de munca, nu vor sa se pregateasca, nu vor sa se perfectioneze, nu au teluri, nu au nicio grija, nu au o directie clara in care sa se indrepte in viata, nici macar nu stiu sa asculte, nu au modele.Vor sa emigreze, pentru un salariu mai bun, dar daca-i intebi la ce se pricep, sunt varza!  Ei sunt buricul pamantului si nu accepta alte pareri, le stiu pe toate! Doresc sa se distreze cat mai mult, sa le vina totul cat mai usor, sa aibe cat mai mult confort si bani, fara sa faca vre-un efort.

Ma intreb: "Daca o tin tot asa, ce-o sa se-aleaga de ei??"
 

E posibil sa invete din greselile generatilor trecute(?) Eu unul nu prea cred!
Multi din internauti stau pe Internet doar pentru messenger, porn, social networking (un porn combinat cu messenger, putin mai evoluat) si chestii amuzante: joculete, poze,  cateodata porn  pe care sa-l dea pe messenger,etc...Internetul il vedem zilnic, pare super si stim unde sa gasim lucruri interesante, sa ne mai destindem, sa ai ce vorbi cu lumea- dar pentru multi, toate acestea sunt necunoscute. Ganditi-va doar la acei prieteni din messenger care va spameaza cu link-uri tampite. Acum ganditi-va cati sunt: designeri, web designeri, programatori, marketeri si va veti da seama de ce site-urile simpliste gen social networking, au succes. 


E clar: E o lipsa de valoare, de educatie, de lipsa unei clasificari a valorilor,de modele de urmat.   

Lipsa culturii,naste monstrii!
 

Internetul este deja o nevoie, e un bussines. Evoluam cu el, fie ca ne convine sau nu.
Internetul e deja un mod de viata pentru multi, dar nu indeajuns de mult.
Faptul ca viata noastra depinde din ce in ce mai mult de tehnologie este un lucru inevitabil, problema cea mai mare cred ca se pune, la urma acestei tehnologii, in sensul ca ar trebui sau nu, sa fie folosita in toate domeniile.
Exemplu: Paine feliata, paine prajita, paine impachetata..?Ce urmeaza? Paine mestecata?!:)))))


Asteptam comentarii si pareri.

Previziuni privind industriile de tehnologie, media si telecomunicatii (TMT) în 2011

43.Previziuni privind industriile de tehnologie, media si telecomunicatii (TMT) în 2011
                                                                                                                                                                     







Previziunile anuale Deloitte pentru industriile de Tehnologie, Media si Telecomunicatii (TMT), aflate la a zecea editie, prezintă viziunea Firmei cu privire la principalele tendinte din următoarele 12 – 18 luni, care ar putea avea un impact semnificativ pe termen mediu si lung asupra companiilor TMT si asupra altor industrii.
Industriile de Tehnologie, Media si Telecomunicatii (TMT), impactul lor asupra modului în care trăim, muncim si ne distrăm s-au schimbat profund în ultimii zece ani.
Aceste industrii au manifestat o tendintă de convergentă în ultimul deceniu, iar astăzi tehnologia, media si telecomunicatiile sunt mai interconectate si mai inter-dependente ca oricând.
Previziunile pe 2011 în sectorul tehnologiei:

- O era apusa: peste jumătate din computere nu mai sunt PC-uri 

Peste 50% din unitătile vândute la nivel global nu vor mai fi PC-uri. Dacă vânzările de PC-uri ar putea ajunge la aproape 400 de milioane de unităti, vânzările combinate de telefoane ‘smart’, tablete si netbook-uri vor depăsi 400 de milioane de unităti.
Nu există încă un standard pentru sistemele de operare al telefoanelor ‘smart’ sau tabletelor.
Până la sfârsitul lui 2011, niciun sistem de operare instalat pe aceste dispozitive nu va acumula o cotă de piată dominantă. Unele vor ajunge la peste 5%, dar niciun jucător individual nu va deveni standardul de facto, asa cum s-a întâmplat pe alte segmente ale pietei de computere.
 

- Companiile adoptă tabletele. 
Peste un sfert dintre computerele tip tabletă vor fi achizitionate de companii. Chiar dacă unii analisti le consideră jucării destinate consumului de media si consumatorilor de masă, peste zece milioane de tablete vor fi achizitionate în 2011 de către companii. Acest volum este de asteptat să crească în 2012 si în anii care vor urma.
Chiar dacă schimbările privind protejarea intimitătii în mediul online nu vor afecta semnificativ veniturile din 2011, companiile ar trebui să investească mai mult în infrastructura menită să asigure protectia utilizatorilor online, pentru a contrabalansa instrumentele si initiativele industriei de a îmbunătăti auto-reglementarea si a anticipa legislatia viitoare.
 

- Noi tipuri de baterii.
Progresul tehnologic în productia de baterii poate părea lent, dar chiar si o îmbunătăsire de 5% poate atrage câstiguri semnificative în timp. Industria trebuie să inoveze în continuare atât tehnologiile bazate pe litiu, cât si cele non-litiu. O conditie cheie este stabilirea unor asteptări si planificări realiste.
 

- Hidrogenul: sursa alternativă la energia alternativă.
Se preconizează că hidrogenul va avea un succes senzational în 2011. Cu toate astea, succesul nu va veni pe piata auto, asa cum era de asteptat, ci pe piata altor aplicatii, precum generarea de energie curată în regim standby pentru industria telecom sau pentru dispozitive elevatoare-stivuitoareleor de interior, unde densitatea energiei generate de hidrogen si beneficiile de mediu, contrabalansează restrictiile actuale impuse de costuri ridicate si lipsa unei infrastructuri de alimentare.

Previziunile pe 2011 în media:




                                                            
- Statutul televiziunii se consolidează;
Televiziunea îsi va consolida statutul de super-media, sfidând profetiile pesimiste privind demodarea sa.
Audienta din întreaga lume va urmări cu 140 de miliarde mai multe ore de televiziune în 2011, iar veniturile din serviciile pay TV în statele BRIC vor creste cu 20%;
Valorea publicitătii TV la nivel mondial va creste cu zece miliarde de dolari;
Numărul de telespectatori va creste cu 40 de milioane.
În ultimii cinci ani, televiziunea a asistat la cresterea veniturilor din publicitate, de la 174 miliarde de dolari în 2007, la 191 miliarde de dolari estimati în 2011 – un contrast puternic prin comparatie cu veniturile din publicitate în scădere raportate de ziare (de la 126 miliarde de dolari, la 92 miliarde de dolari, în acelasi interval de timp). O crestere estimată de 6% în 2012 ar duce veniturile generate de publicitatea televizată dincolo de pragul de 200 miliarde de dolari, mai mult decât dublul publicitătii atrase de publicatiile tipărite, care reprezintă al doilea mare canal publicitar.
 

- Dispozitivele DVR vor fi predominante;
Aparatele digitale de înregistrare video (DVR) vor atinge o rată de penetrare de peste 50% în gospodăriile unde există televizoare pe două piete importante din lume, până la sfârsitul anului. Cu toate acestea, analistii consideră că publicitatea televizată nu va fi aproape deloc afectată. Chiar dacă DVR-urile reprezintă o tehnologie prin care audienta poate evita pauzele publicitare, majoritatea proprietarilor de astfel de dispozitive vor continua să urmărească în direct cea mai mare parte a programelor televizate.
 

- Consumul TV va rămâne in mare masura pasiv;
Pentru majoritatea oamenilor, televiziunea continuă să fie o experientă pasivă. Audienta apreciază că are posibilitatea de a alege, dar nu si-o manifestă întotdeauna. Interactiunea – chiar si în rândul celor care au la dispozitie multiple modalităti de a controla ceea ce urmăresc – s-a limitat în general la selectarea canalelor prin intermediul telecomenzii sau, pentru utilizatorii mai sofisticati, la selectarea din meniul DVR-ului al unui continut înregistrat anterior. Este putin probabil ca progresul tehnologic să schimbe aceste obisnuinte de consum în viitorul apropiat. Tehnologia facilitează, dar nu obligă.
 

- Publicitatea în retelele sociale, ramane modestă ca valoare;
Retelele sociale sunt estimate să depăsească pragul de un miliard de membri. Totodată, ele ar putea atrage peste 2.000 de miliarde de mesaje publicitare. Totusi, veniturile din publicitate aferente vor rămâne modeste, la o valoare de 4 dolari per membru, însumând aproape cinci miliarde de dolari (sub 1% din veniturile publicitare globale).
 

- Jocurile vor intra online, iar audienta va creste;
In 2011 industria globală de computere si jocuri video va continua să crească, însă în baza unor surse de venit mai diversificate. Industria mizează pe venituri din vânzarea de software de 52 miliarde de dolari, anul acesta, cu 6% peste nivelul de anul trecut, în timp ce segmentul hardware se asteaptă la 13 miliarde de dolari, cu 19% mai putin.
 

- Industria muzicală mizează pe experienta ‚live’
Sectorul muzical live, în frunte cu organizatorii de festivaluri, va începe pe cont propriu sau în parteneriat să aprofundeze rolul de selectare si dezvoltare a talentelor, rol care până nu demult era asumat de casele de discuri. Segmentul ‚live’ va identifica, investi, dezvolta si comercializa noua generatie de artisti care va umple stadioanele, printr-o multitudine de abordări, de la concursuri de talente organizate în cadrul festivalelor muzicale, până la crearea unor facilităti speciale pentru cultivarea noilor talente.
 

- Distributia de muzică va deveni sezonieră si temporară
Se asteapta ca veniturile generate de muzica distribuită digital să depăsească anul acesta veniturile aferente vânzărilor fizice pe cel putin o piată importantă, cel mai probabil Statele Unite. Acest moment îndelung anticipat va fi determinat cu precădere de scăderea accentuată a vânzărilor de CD-uri si mai putin de o crestere semnificativă a abonamentelor si descărcărilor de muzică în format digital.
 

 Previziunile pe 2011 în telecomunicatii:


                                                                  
 

- Migrarea ieftină spre 4G: vor opta în schimb operatorii pentru 3.5 G?;
Implementarea retelelor wireless de nouă generatie – Long Term Evolution (LTE) - ar putea să nu se ridice la nivelul asteptărilor industriei. Acest lucru este determinat de viabilitatea sustinută a celor mai recente tehnologii wireless 3G, cum este High Speed Packet Access (HSPA+), si a dispozitivelor care functionează în acest regim. Se preconizează că mai putin de 30 de operatori LTE din sase tări vor oferi servicii comerciale de acest fel până la sfârsitul anului (130 de operatori derulau teste pe această tehnologie la sfârsitul lui 2010).

- Wi-Fi, alternativă la retelele celulare în bandă largă pentru fluxul de date;
Volumul datelor urcate încărcate sau descărcate pe dispozitive portabile prin intermediul retelelor publice Wi-FI va creste într-un ritm mai rapid (25 - 50%) decât cel înregistrat în rețelele celulare în bandă largă. Cea mai mare parte a acestei cresteri va fi reprezentată de fisiere video; este posibil ca tehnologia Wi-Fi să devină reteaua de referintă implicită pentru aplicatiile video.

- Viitorul Wi-Fi: acces extins;
Se estimează că în acest an, 25% dintre marii retaileri nord-americani vor oferi clientilor acces Wi-Fi gratuit în magazinele lor. În 2012, procentul ar trebui să crească pe acest continent, urmând să de se extindă si în restul lumii.

- Convorbirile video: în continuare, consum de nisă;
În 2011, conversatiile video vor fi mai ieftine, de o calitate mai bună si mult mai accesibile decât până acum. Utilizarea acestui serviciu va creste sustinut. Cu toate acestea, marea majoritatea a convorbirilor – atât pentru utilizatorii de business, cât si pentru cei individuali, în retele fixe sau mobile – vor fi în continuarea de voce. Cea mai mare parte a celor care vor dori să îsi vadă interlocutorul vor opta pentru întâlniri fată în fată, în locul unei video-conferinte.

15 feb. 2011

Tendintele pe piata muncii in 2011 in IT.



42.Tendintele pe piata muncii in 2011 in IT.


IT-ul ramane si in 2011, unul dintre cele mai dinamice sectoare pe piata de recrutari locale, conform specialistilor.
Service



HP a prezentat, în contextul ediţiei 2010 a evenimentului european Software Universe, noile tendinţe pe care le înregistrează economia globală. IT-ul a devenit o componentă esenţială pentru orice business, iar companiile din întreaga lume au un nivel ridicat de aşteptare din partea industriei, în termeni de creştere flexibilitate, automatizare, securitate şi control. Sistemele IT devin elementul cheie în efortul companiilor de a livra valoare clienţilor. Forţa de muncă se schimbă prin transferul de generaţii devenind tot mai atrasă de mediul virtual, de lucrul colaborativ dincolo de orice graniţe sau bariere. Noua generaţie se aşteaptă să fie conectată permanent şi să primească rezultate imediate.

In industria IT in 2010, trendul a fost de aşezare şi stabilizare. O consecinţă a acestui trend este posibilitatea companiilor de IT din România de a oferi salarii competitive astfel încât specialiştii să fie motivaţi să rămână în ţara. O zonă pe care s-a recrutat în procentaj mai ridicat anul trecut este cea de outsourcing, oamenii de aici lucrând pentru proiecte şi produse de peste hotare.

În 2011 acest trend va continua si se vor angaja în continuare programatorii cu experienţă, în special cei axaţi pe Java şi tehnologii conexe. Semnalele pozitive ale intrărilor în România a Intel şi Google sustin acest lucru. Important de subliniat este faptul că angajatorii au preferat mai degrabă să renunţe la angajaţii neperformanţi decât să scadă salariile şi să atragă în schimb specialişti sau manageri cu experienţă.

Pentru cei care-si aleg o carieră în domeniul tehnologiei informaţiei, există două variante care sunt cele mai utilizate: Se poate opta fie pentru partea de dezvoltare software, fie pentru partea de administrare reţele sau sisteme.
- Pentru varianta de administrare reţele /sisteme poate câştiga în medie între 250 - 400 euro, la inceput.
- Poziţia de administrator reţea / sistem aduce o marire semnificativa a castigului. Ca administrator de sistem/reţea salariile variază între 500EUR pentru începători până la peste 1500EUR pentru specialişti. Acestea pot fi crescute si mai mult daca persoana are o certificare MCSE, CCNA, CCNP, CISSP, CISA, etc, avantaj competitiv în acest domeniu. Un administrator de reţea care se specializează în timp pe tehnologii Cisco şi se certifica la cel mai înalt nivel (CCIE) poate depăşi uşor 2000EUR lunar.

- Pe partea dezvoltatorilor software cele mai mici salarii (la nivel de junior) le au cei care lucreaza in php, asta pentru ca programatori php sunt destul de multi, iar calitatea lor este de cele mai multe ori indoielnica.

Un software architect castiga in medie vreo 2000 Euro.
Un dezvoltator de software ia cam vreo 1000 Euro,
Un programator senior cam 1500.
Un manager de proiect – 2000 Euro.
Un administrator de retea cam in jurul a 1500
Un senior web designer peste 1000 Euro.

Problema salariilor intotdeauna stirneste controverse, discutii. Intotdeauna au legatura cu nivelul de pregatire, cu locatia in care te afli, cu renumele firmei la care lucrezi. Tinand cont de specificul muncii: in foarte multe cazuri un programator este un executant, in timp ce un designer este un creator. Diferenta dintre un webdesigner si un programator este ca programatorul poate inlocui oricand, la nevoie designerul, insa foarte rar designerul pe programator. Diferenta se vede si la salarii, unde programatorii ii depasesc in mod clar pe webdesigneri.
Companiile care solicita un candidat pentru pozitia de Programator Java pun in primul rand accent pe experienta dobandita intr-o functie similara (minim 2 ani). In general experienta in proiecte J2EE reprezinta un avantaj important atunci cand se aplica pentru o astfel de pozitie.

Traseul pe care un tânăr aspirant la o carieră în domeniu trebuie să-l parcurgă

Cu toţii am auzit cel puţin odată de ambiţiile unora de a lucra în străinătate sau aspiraţiile de a avea salarii de mii de euro, însă niciodată nu se vorbeste despre cum se ajunge acolo. Pentru a avea o cariera in IT si un salariu bun, trebuie ca tinerii să fie responsabilizati, îndrumaţi şi sa fie conştienţi de faptul că în ziua de azi o carieră se construieşte gradual, cu eforturi constante şi etape foarte bine definite. Că să ajungi unde îţi doreşti şi, mai ales, a te menţine acolo trebuie înainte de toate să fii foarte bine instruit, pregătit, serios, profesionist. Pentru asta trebuie sa aloci foarte mult timp pregatirii si formarii profesionale, sa poti sacrifica foarte mult din timpul liber pentru aceasta.

9 feb. 2011

*NOU - Un Windows Indestructibil!


41.*NOU - Un Windows Indestructibil!


Avem disponibil un nou serviciu pentru Dvs. Un soft care protejeaza computerul Dvs.
Adio virusi, troieni, spyware, malware sau scripturi malefice pe care le puteti ,,achizitiona" la deschiderea unei pagini de Internet. Un windows imun la amenintari de orice fel....

Cititi mai mult in pagina Servicii.

7 feb. 2011

Video:Viitorul Computerului Personal

40.Viitorul Computerului Personal

Cum va arata Personal Computer-ul peste cativa ani? Tehnologia face pasi mari in dezvoltarea software si hardware. Puteti vedea mai jos directia in care se indreapta realizarea computerului personal. Conceptele prezentate in filmuletele de mai jos sunt demne de filmele SF.